Welkom bij Visum voor Rusland!

U kunt kiezen uit een toeristisch visum (vanaf) en een zakelijk visum (vanaf) incl. uitnodiging, consulaatkosten, afhandeling en BTW.

1.     2.     3.     4.             U stuurt het ondertekende formulier (met uw paspoort) per post naar ons toe.

Toeristisch of zakelijk?
Voor een bedrag vanaf € 129,- (incl. BTW) verzorgen wij een toeristisch visum waarmee u maximaal 15 dagen in Rusland kunt verblijven. Een toeristisch visum is bedoeld voor reizigers die met toeristische doeleinden naar Rusland gaan en in een hotel verblijven. Wilt u gebruikmaken van deze online visumservice, dan dient u uw aanvraag minimaal 3 weken voor de beoogde vertrekdatum bij ons in te dienen. Aanvullende voorwaarde is dat u Rusland de laatste 6 maanden niet bezocht hebt op een toeristenvisum.

Voldoet u niet aan één van deze voorwaarden en wenst u toch een visum voor Rusland door ons te laten verzorgen dan kiest u voor een zakelijk visum.

 

Bij een zakelijk visum kunt u langer in Rusland verblijven (1 maand – 1 jaar) maar u kunt ook kiezen voor 2 bezoeken op één visum (‘double-entry’) of meerdere bezoeken (‘multiple-entry’). Ook bij een zakelijk visum (single of double entry) dient u uw aanvraag minimaal 3 weken voor de beoogde vertrekdatum bij ons in te dienen. Voor een multiple entry hebben wij de documenten 4 weken voor vertrekdatum nodig.

 
Voordat u uw visum bestelt, dient u na te gaan of u volledig voldoet aan onderstaande voorwaarden.

Voorwaarden voor het online aanvragen van uw visum:

1.     U beschikt over een Schengen paspoort dat minimaal twee lege pagina’s naast elkaar bevat en na vertrek uit Rusland nog ten minste zes maanden geldig is. Kinderen die zijn bijgeschreven in uw paspoort, kunnen op uw paspoort reizen. Andere documenten (zoals rijbewijs, identiteitskaart e.d.) worden niet geaccepteerd;

2.     U moet één pasfoto (3 x 4 cm) overleggen. De foto moet goed gelijkend zijn en mag zowel in zwart-wit als in kleur zijn uitgevoerd. Voor deze pasfoto gelden dezelfde voorwaarden als bij het aanvragen van een paspoort;

3.     U dient een reisverzekering met werelddekking te hebben die gedurende de gehele periode van uw verblijf in Rusland geldig is. Op de kopie die u ons toestuurt dient dit duidelijk vermeld te staan. (Indien u nog geen reisverzekering hebt, kunt u deze online afsluiten via onze website. Zie hiervoor de informatie op pagina 5.);

4.     U moet in staat zijn om gebruik te maken van ons betalingssysteem en om het aanvraagformulier af te drukken;

5.     U hebt uw paspoort tijdens de visumaanvraagprocedure niet voor andere doeleinden nodig;

6.     U laat uw visum registreren tijdens uw verblijf in Rusland.


Als u zeker weet dat u voldoet aan bovenstaande voorwaarden, kunt u het aanvraagformulier invullen.

Let op! Als u per trein naar Kaliningrad wilt reizen vanuit een andere Russische stad, hebt u een double entry-visum nodig.

Visum voor Rusland.nl maakt onderdeel uit van Startpunt Holding, al twintig jaar een toonaangevende aanbieder van reizen naar de voormalige Sovjet-Unie. Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen via telefoonnummer 020 – 676 61 68. E-mailen kan ook: aanvraag@visumvoorrusland.nl.
Of via de post:

Visum voor Rusland.nl
Postbus 20553
1001 NN Amsterdam 

Bezoekadres:
Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam

[Start hier uw visumaanvraag]


[FAQ]



Visum voor Rusland.nl is onderdeel van Startpunt Holding
© 2010, Visum voor Rusland 
KvK Amsterdam 33240825 - BTW nr. NL8095.18.065.B.01